Eiwit-zilverballen

Ayi is een van de weinigen die deze vorm van detox & massage toepast.
Het is een oeroude traditionele therapie, stammend van het Chinese platteland. Deze techniek is in Nederland (nog) vrijwel onbekend. Er wordt gewerkt met zilverballen en daarin een magneet (zie foto) en eiwit (het wit van gekookte eieren dus). Daar wordt een soort stempel van gemaakt waar het lichaam mee behandelt. Alle toxines worden eruit getrokken. Vaak is een aantal behandelingen nodig voordat de zilverballen aangeven dat het lichaam ‘schoon’ is. Na afloop van de behandeling kan je aan de kleur van de zilverballen zien wat er aan de hand was in het lichaam. Groen betekent stress, een mooie kleur blauwe betekent ‘kou’ in de gewrichten (reuma ed) en geel/oranje geeft toxines aan, afvalstoffen, gifstoffen dus. Als de zilverballen schoon blijven, is het goed. 

Hoe komen afvalstoffen je lichaam in?

Dat kan op verschillende manieren: Door voeding of inademing bijvoorbeeld. Stress, emotionele of psychische belasting, te weinig drinken en te weinig bewegen of ontspannen verhinderen de normale doorstroming en werking van het lichaam. We vergeten wel eens wat het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. De eiwit-zilverballen behandeling wordt aanbevolen bij allerlei verschijnselen: van stijve spieren en gewrichten, verkoudheid, onvruchtbaarheid, hoofdpijn, maar ook als aanvulling op (na) bepaalde reguliere behandelingen. In armere dorpen op het platteland in China had men vaak geen gelegenheid om naar het ziekenhuis te gaan en gebruikte men dus wat voorradig was: eieren. De mensen in deze dorpen bleken gezond en soms gevrijwaard van bepaalde ziekten, die in de steden wel veelvuldig voorkwamen. Een bepaalde arts is dit gaan onderzoeken en heeft deze oeroude (goedkope) methode in ere hersteld en verder verbeterd. Ondertussen heeft hij het al vele anderen geleerd, waaronder Ayi. 

In China worden mensen opgeleid om de eiwit-zilverballentechniek toe te passen. Hier geeft een Chinese arts uitleg aan belangstellenden.